Att Göra på Maldiverna

Sola, bada, snorkla, äta & dricka gott, läsa en bok, umgås, ta kvällspromenader i solnedgången.

För dom mer aktiva, listar vi här nedan andra trevliga saker att göra på Maldiverna.

Dyk & Snorkelutflykter

Häng med proffsen på guidade dyk eller snorkelutflykter. Dom tar er till de absolut finaste korallreven, tänk att ni stoppar ner huvudet i ett akvarium så vet ni ungefär vad ni kan förvänta er. Ni kommer bli förvånade över hur många olika sorters fiskar de finns.

Att hyra snorkelutrustning är dyrt. Vi rekommenderar därför att ni istället köper det i Sverige innan ni åker. Glöm heller inte att köpa en undervattenskamera, det är värt varenda krona. Snorkla är förmodligen de mest självklara att göra på Maldiverna. Läs mer om bra reseprylar och maldiverna tips.

Att göra på Maldiverna - snorkla

Båtutflykt

Åk med på en båtutflykt en heldag. En fantastisk upplevelse där ni kommer ha stor chans att få se delfiner simma längs med er båt. Vanligtvis brukar mat & dryck ingå så det enda ni ska koncentrera er på är att njuta och smörja in er ordentligt med solkräm. Glöm heller inte att ta med snorkelutrustningen. Det är heller inte helt ovanligt att man lyckas få se en Manta, det är som en gigantisk rocka.

Vissa öar här även kväll sturer på 1-2 timmar där man får njuta av solnedgången, kanske med ett glas bubbel i handen och filmkameran i andra.

att göra på maldiverna - båtutflykt - delfin

Fiskeutflykt

För den som gillar att fiska finns det på en del öar möjlighet till detta. På t.e.x. populära Kuredu Island Resort kan den fisketokiga hyra en egen fiskebåt med besättningsmän, De hjälper dig att rigga trollingspöna och talar till och med om när du har fisk på kroken ifall du själv mot förmodan skulle missa detta. Du tar endast själv hand om det roliga, nämligen att veva upp fisken. Utrustningen som används klarar fiskar upp till 100kg, så återigen: glöm inte kameran.

Fiskepaketen varierar såklart beroende på ö, vissa öar har en enklare variant av fiske så även barnen kan vara med.

att göra på maldiverna - fiskeutflykt

Spa & Gym

En annan sak att göra på Maldiverna är att unna er härlig massage eller kanske en ansiktsbehandling. Föreställ er att får professionell massage samtidigt som ni hör havets brus och känner den behagliga värmen, bättre blir det knappast.

För er som glömde att fixa beachkroppen inför avresan finns det oftast möjlighet till att ta igen detta väl på plats. Kanske går frun och tar en ansiktsbehandling samtidigt som mannen bygger biceps? eller tvärtom, valet är ert.

att göra på maldiverna - spa