Golf på Maldiverna

Spela golf på Maldiverna? Absolut! Maldiverna är kanske inte det första land man tänker på när det kommer till golf. Men faktum är att det finns flera golfbanor på Maldiverna. Vad kan vara bättre än att gå en golfrunda i ett perfekt klimat med svajande palmer och kristallklart vatten som närmsta granne?

PGA certifierade golftränare gör dig samtidigt till en bättre golfspelare! I denna artikel kommer vi gå på djupet och grundligt presentera all tänkbar information vad det gäller att spela golf på Maldiverna!

Maldiverna som golfresa 

Planerar man en golfresa utomlands ligger antagligen Spanien högst upp på listan när det gäller bra golfbanor i värmen. Men vill man ha en helt unik upplevelse och dessutom få uppleva en drömresa för livet ska man verkligen ha Maldiverna i beaktning. Här får man förutom världens kanske bästa klimat en semester man aldrig kommer att glömma! Att kombinera en drömsemester med golf är svårslaget.

Det finns några lyxresorts på Maldiverna som tänkt till, och erbjuder sina resmål som en potentiell golfresa. Allt ifrån PGA kvalificerade golfkurser, till nio håls banor med magiska vyer. Klimatet säger sig själv, det är perfekta förhållande att spela golf på Maldiverna oavsett årstid. Dock finns det såklart bättre och sämre perioder att åka, men så är det överallt oavsett var man reser.

Här kan ni läsa mer om Maldivernas väder.

Golfbanor på Maldiverna

Det finns i nuläget fyra golfbanor på Maldiverna. Dessa fyra banor kommer vi att gå igenom grundligt längre ner i artikeln. Det man inte får glömma bort är att Maldiverna är ett land bestående av tusentals mindre öar, vilket naturligtvis begränsar golfklubbarnas möjligt att bygga sina golfbanor så som de egentligen kanske skulle vilja. Men utifrån förutsättningarna så har dessa resorts lyckats riktigt bra. De fyra golfbanorna finns på följande öar:

Vi kommer gå igenom dem en och en, men kortfattat så har Veela Private Island den finaste golfbanan på Maldiverna, baserat på omdömen. Men den finaste behöver inte alltid vara den bästa eller den som passar er bäst. Oavsett vilken ni väljer kommer ni få en oförglömlig och exotisk golfupplevelse!

Det man också måste ha med sig är att golfbanorna på Maldiverna endast får användas av gästerna på resorten. Det är alltså inte som i Sverige där man fritt kan besöka vilken golfbana man vill mot en avgift. Utan för att spela golf på dessa öar måste ni alltså bo där.

golf på maldiverna - golfklubbor

Veela Private Island – Extrem Lyx

Denna resort ligger norr om huvudstaden Malé, på atollen Noonu. Veela erbjuder massor av olika saker att hitta på, men i denna artikel har vi fördjupat oss i deras golfbana. Golfbanan är designad av Jose Maria Olazabal, den inom golfvärlden berömda spanska golfspelaren med två vunna majors i bagaget.

Golfbanan i sig består av sex hål, med nio olika utslagsplatser. Här finns både bunkrar och vattenhinder i form av en liten insjö. De erbjuder golflektioner både för nybörjare och för mer avancerade spelare. Kurshållarna är PGA kvalificerade ”Pro´s” så räkna med en kurs i absolut högsta klass!

I samband med golfkurserna får man tillgång till klubbens ”swingstudio”, där man får alla förutsättningar som finns för att kunna utveckla sin golfsving. En grenfee kostar omkring 22 USD. Utrustning finns att låna. Detta är en extremt exklusiv resort, bland de lyxigaste i hela Maldiverna!

Läs mer om Veela Private Island & boka er vistelse med bästa prisgaranti!

golf maldiverna - velaa private island

Kuredu Island Resort & Spa – Prisvärt 

Kuredu ligger i Lhaviyani atollen och är en av Maldivernas mest populära resorts, och givetvis har man investerat i en egen golfbana. Här finns ett träningsområde med puttinggreens och en fullstor drivingrange med tio utslagsplatser. Men 6 håls banan är absolut höjdpunkten. I princip fullstora Par 3 hål, dessutom i världens bästa klimat omgiven av kokospalmer.

Banan är belyst så att kvällsspel ska kunna nyttjas, vilket är mycket populärt hos gästerna då dagstemperaturerna kan vara mycket höga.

Här finns PGA kvalificerade golftränare som erbjuder kurser individuellt eller i grupp, både för nybörjare och mer erfarna spelare. Man fokuserar mest på närspel i kurserna, det finns en mycket populär kurs som kallas ”The Scoring Game” där kursen går ut på att finslipa inspelet till green.

Intill golfbanan ligger en ”Golf Bar” som erbjuder iskalla drinkar och samtidigt visar aktuella sporthändelser från hela världen. Kuredu är ett mycket prisvärt alternativ, ön har tusentals skandinaviska turister årligen.

Läs mer om Kuredu & boka er vistelse med bästa prisgaranti!

golf maldiverna - kuredu Island resort and spa

Meeru Island Resort & Spa – Populärt 

Beläget i norra Malé atollen ligger denna resort. Ön har kanske inte direkt storsatsat på sin golfbana, men det är ändå en häftig golfupplevelse. Självklart erbjuder ön även många andra aktiviteter.

Meeru var faktiskt först ut på Maldiverna med att öppna en niohåls bana. Utöver detta finns det både puttinggreen och drivingrange. Banan i sig bjuder på både bunkrar och vattenhinder. Omgivningen är typisk för Maldiverna med höga palmer och en helt fantastisk utsikt över indiska oceanen.

Likt de andra golfklubbarna erbjuds man lektioner både individuellt och i grupp, såväl för nybörjare som för skickligare spelare.

Det anordnas lokala golftävlingar med jämna mellanrum vilket är ett roligt inslag. Avgiften för spel på banan ligger på omkring 22 USD, kurserna börjar på 25 USD per timme men är billigare för All inclusive gästerna, i priserna ingår utrustning. Meeru har länge varit en populär resort och lockar resenärer från hela världen!

Läs mer om Meeru Island & boka er vistelse med bästa prisgaranti!

golf maldiverna - meeru island resort and spa

Shangri-La’s Villingili Resort & Spa – Lyxigt 

På Addu atollen ligger denna fantastiska resort. Både hotellet & golfbanan håller väldigt hög klass. Här finns nio hål placerade längs med den ganska smala ön. Relativt hög svårighetsgrad då de flesta av hålen ligger ut med oceanen. Hålen är strax över 100 meter i snitt och det finns till och med Par 4. Greenfeen liggerpå ungefär 50 USD men då ingår en golfintroduktion av golfklubbens Pro.

I klubbhuset njuter ni av goda iskalla drinkar med fri vy över havet och golfbanan. I shoppen finns allt ni behöver och även merchandise produkter så att ert besök på Villingili blir än mer oförglömligt.

Denna golfbana är den som är mest komplett som ”vanlig” golfbana på Maldiverna, i vårt tycke. Hålen håller bra längd, och det finns både bunkrar och vattenhinder. Dock saknas drivingrange. Precis som på andra golfbanor på Maldiverna finns också kurser att tillgå mot en avgift. Denna 5-stjärniga resort håller en mycket hög standard!

Läs mer om Villingili Island & boka er vistelse med bästa prisgaranti!

golf - maldiverna - shangri-las villingili resort and spa

Sammanfattning

Vill man få det bästa utav två världar, solsemester och golf är Maldiverna ett perfekt resmål. Golfutbudet är något begränsat ja, men upplevelsen runt omkring väger upp! Oslagbara dagar och kvällar garanteras, fantastiska upplevelser man aldrig glömmer är givet.

Golfbanorna på Maldiverna är väldigt fina i förhållande till sina förutsättningar, med tanke på de begränsade ytorna som finns att tillgå för att bygga en bra golfbana. Alla banorna ligger inbäddade mellan fullvuxna palmer, alldeles intill indiska oceanens kristallklara vatten.

Apropå begränsade ytor finns det tyvärr ingen 18-hålsbana på Maldiverna. Det får helt enkelt inte plats. Istället erbjuder man 6 och 9-hålsbanor. Man behöver inte tänka på att ta med egen utrustning, det är ganska omständigt att släpa med sig sitt golfset över hela jordklotet. Så golfklubbarna lånar ut utrustning till en billig peng, eller i bästa fall gratis då det kan ingå i er greenfee.

Kvalitén på golfkurserna är överlag hög. Det finns flera PGA certifierade golftränare som erbjuder sina tjänster. Man kan antingen få ett skräddarsytt paket baserat på det tränaren själv sett av ert golfspel. Eller så kan man komma med egna förslag på vad man vill bli bättre på. I regel handlar de flesta kurser dock om närspelet då det inte finns några större möjligheter till långa utslag och fairwayslag förutom på driving rangen.

Väljer man att spela golf på Maldiverna garanterar vi ett minne för livet. Inte för att det är världens bästa golfbana man spelar på, utan för att man antagligen befinner sig på världens bästa resmål för solsemester och avkoppling när man spelar.

Servicen på dessa golfresorts är dessutom skyhög, och man behöver inte oroa sig över att känna sig missnöjd efter en dag på sin resorts golfbana. Resorterna erbjuder dessutom fantastiska spa-avdelningar, perfekt efter några timmar på golfbanan. Och varför sen inte avsluta med en fantastisk middag under bar himmel i solnedgången över oceanen?

Åk till Maldiverna och spela golf om ni har möjlighet, ni kommer inte ångra er!