Boende Maldiverna

Det finns en del olika varianter att välja emellan när man ska välja sitt boende på Maldiverna. I den här artikeln fördjupar vi oss i ämnet, för att göra det så enkelt som möjligt för er i ert boendeval.

Vi går igenom de tre vanligaste och mest populära boendeformerna på Maldiverna: Bungalows, Strandvillor och Vattenvillor. Dessa tre förekommer allt som oftast på de olika lyxresorterna. Detta är viktigt att känna till innan ni börjar leta efter olika populära öar på Maldiverna.

Att välja boende på Maldiverna 

När ni väljer ert Maldiverna boende bör ni fundera över en del saker:

  • Är hög standard på rummet viktigt för er?
  • Hur viktigt är det med havsutsikt?
  • Spelar storleken på rummet stor roll?
  • Är det ett måste med egen pool?
  • Hur nära restaurang och huvudbyggnad vill ni bo?

Tillsammans med ovanstående behöver ni också fundera rent ekonomiskt. Det kan skilja ganska många tusenlappar per natt beroende på vilket boende ni väljer. Är det kanske mer ekonomiskt värt att skippa egen pool och bo lite billigare, för att istället unna er ett dyrare måltidspaket där allt ingår?

Eller varför inte bo lite billigare och istället lägga pengarna ni sparar på olika aktiviteter och utflykter? Hur som helst så går vi här nedan igenom de tre mest populära boendena som finns att tillgå på Maldiverna.

Bungalow

Det normalt billigaste boendealternativet på Maldiverna är att bo i en bungalow. I vissa fall är det en bungalow på stranden (beach bungalow). Men den kan lika gärna varje placerad mitt på ön (garden bungalow). Det innebär dock inte att ni nödvändigtvis kommer ha särskilt långt till stranden. Kom ihåg att öarna är väldigt små, så det är sällan några avstånd att tala om.

Däremot kan ni inte räkna med att ni kommer se stranden från er bungalow. Men förmodligen är ju tanken med er resa att spendera de flesta timmarna på dygnet utomhus, och inte på ert hotellrum. Förutom själva läget så är vanligtvis också standarden på rummen i en bungalow något sämre än i de andra boendeformerna.

Men en bungalow är ett utmärkt alternativ för er som vill resa till Maldiverna utan att lägga allt för mycket pengar. Men ändå få uppleva precis samma paradisö som de som bor i någon av de dyrare boendeformerna. Att bo i bungalow på Maldiverna är ett ypperligt sätt att spara pengar, eller prioritera mer pengar på övriga delar av resan. Istället för att bränna hela budgeten på själva boendet.

bungalow maldiverna

Strandvilla 

Att bo i en strandvilla (beach villa) är i de flesta fall en mycket trevlig och lyxig upplevelse. Standarden på rummen är ofta nästan helt i klass med vattenvillorna. Att vakna upp varje morgon och det första man ser är stranden och havet, det är svårslaget. Dusch & toalett är ofta under bar himmel, vilket ger en härlig frihetskänsla. Normalt är strandvillorna större till ytan än en bungalow.

På en del öar finns det även strandvillor med egen pool eller jacuzzi. Utbudet varierar givetvis från ö till ö. Är hotellet 4-stjärnigt eller 5-stjärnigt kan ibland en strandvilla vara den billigaste boendeformen. Men då finns det ofta olika varianter av strandvillor. Till exempel då strandvillor med eller utan egen pool.

Väljer ni att bo i en strandvilla på Maldiverna kommer ni till största sannolikhet vara mycket nöjda med ert boende. De håller generellt en mycket bra standard och ni har nära både till stranden och förhoppningsvis också till er restaurang. Strandvilla är boendeformen vi primärt rekommenderar om ni vill ha ett fint boende till rimliga pengar.

maldiverna strandvilla

Vattenvilla 

Att bo i en vattenvilla (water villa) på Maldiverna är som en dröm. Ni bor på pålar ute i havet och rummen håller i de flesta fall en väldigt hög standard. Ta trappan ner i de 29 gradiga havet och bara njut. I vissa vattenvillor erbjuds det även en egen jacuzzi eller swimmingpool, ibland både och. Här kommer ni verkligen att trivas och få nypa er själva i armen vid upprepade tillfällen. Att bo i en vattenvilla är helt magiskt på alla sätt.

Den enda nackdelen är att ni kommer ha något längre att gå till er restuarang, då ni ju faktiskt bor ”utanför” ön. Men det kanske inte är fel med lite extra motion om man ska äta buffé tre gånger om dagen. På dagarna kommer ni förmodligen inte ligga på stranden i samma omfattning som om ni hade bott i en bungalow eller strandvilla. Här har ni istället ert egna privata soldäck. Vill ni ha något gott att dricka brukar det inte vara några problem att kunna få drinken serverad till er vattenvilla.

Vattenvillor erbjuds på de flesta öar och är den mest exklusiva boendeformen. Ibland kallas de även för ”water bungalows”, men det är bara ett annat namn för samma sak. Detta boendealternativet är för er som vill ha det bästa och verkligen unna er extra lyx.

maldiverna vattenvilla

Skillnader mellan boendealternativen 

Priset är naturligtvis den största skillnaden, och detta beror ju på lite olika faktorer.

Bungalows är det billigaste alternativet, kan ligga på eller en bit från stranden. Boendet i sig brukar inte vara jättestort, men oftast tillräckligt för de flesta. Det är svårt att säga en generell storlek men det rör sig om allt ifrån 20-60 kvm. Man har ofta en liten uteplats med utsikt över en liten trädgård eller i bästa fall skymtar man stranden. Standarden är generellt lägre och man bor mer primitivt.

Strandvillorna är snäppet vassare, ofta mellan 60-80 kvm stora och har oftast betydligt bättre utsikt. Dessa ligger ju på eller precis i anslutning till stranden. Förutom läget brukar även toalett, dusch, minibar, tv och egen köksutrustning vara en märkbar skillnad jämfört med en bungalow. Och faktum är att en strandvilla inte nödvändigtvis behöver vara extremt mycket dyrare än en bungalow.

Vattenvillorna är ytterligare en nivå upp. Men som vi varit inne på så behöver det inte vara någon märkbar skillnad mot en strandvilla, när det kommer till boendestandard. Den största skillnaden är helt enkelt att man bor på vattnet. Dessa villor kan vara i varierande storlek, de är nödvändigtvis inte större än en strandvilla. Prismässigt så skiljer det oftast mer i pris mellan en vattenvilla och en strandvilla, än vad det gör mellan en bungalow och en strandvilla.

Sammanfattning

Dessa tre boendeformer är de absolut vanligaste och mest populära sätten att bo på Maldiverna. I princip alla resorts erbjuder dessa tre boendeformer vi nu presenterat, sedan har ju varje resort sin egen twist och unika erbjudanden för varje boendeform. En vattenvilla kan till exempel finnas i flera olika varianter, beroende på storlek och om det finns pool etc. Därför är det viktigt att noga läsa rumsbeskrivningarna när ni jämför olika boendeformer och resorts.

Om vi ska lämna en slutgiltig rekommendation baserad på våra egna fantastiska resor till Maldiverna så väljer vi att rekommendera en strandvilla. Ni får oftast mest för pengarna i detta alternativ. Ni bor lagom stort, ni har nära till vattnet och boendet är ofta likvärdig med vattenvillorna när det gäller standard. Priserna är vanligtvis inte väldigt mycket högre än många bungalows, men samtidigt oftast mycket billigare än en vattenvilla.

Lycka till med ert kommande boende på Maldiverna!