Bästa ön Maldiverna

Att välja vilken ö man ska bo på kan verka svårt, vi hjälper er i djungeln! I den här artikeln förklarar vi skillnaderna mellan de olika öarna. Sedan har vi plockat fram vilka vi anser vara de bästa öarna på Maldiverna, utifrån olika prisklasser.

Våra rekommenderade öar på Maldiverna håller alla en väldigt hög nivå i förhållande till prislappen. De har dessutom fått fina omdömen från många andra besökare. Klicka på länkarna nedan för att komma direkt till våra noga utvalda hotell!

Maldiverna – Olika öar 

Maldiverna har 200st bebodda öar och vid en första anblick kan det kännas smått omöjligt att välja. När man tittar på bilder så ser ju nästan alla öarna lika vackra ut! Men det skiljer faktiskt en hel del i verkligheten.

Det första och egentligen viktigaste att känna till är att det finns både lokala öar och resort öar på Maldiverna och det är en enorm skillnad på dessa båda. Det är ungefär jämnt fördelade, så det finns ca 100 lokala öar och 100 resort öar. Vad skiljer då dessa båda?

Maldivernas lokala öar

På Maldivernas lokala öar är de generellt väldigt strikt och inte alls så avslappnat och lyxigt som man annars ofta ser på bilder från Maldiverna. Då Maldiverna är ett muslimskt land finns det en del saker ni här förväntas följa.

Här får till exempel inte serveras någon alkohol överhuvudtaget. Kvinnorna måste täcka sig och blir hänvisade till speciella stränder om de vill bära bikini. På de lokala öarna är den generella standarden betydligt lägre och inte alls lika rent och snyggt som på resort öarna. Här bor man som turist vanligtvis på ett pensionat, bed and breakfast eller guest house.

De lokala öarna är betydligt större till ytan än resort öarna. Det är mer folk på stränderna och betydligt mer folk generellt på öarna. Inte så konstigt kanske då ju faktiskt den lokala befolkningen bor på dessa öar.

lokal ö på maldiverna

Resorter Maldiverna 

På resort öarna är de mer som hur de flesta föreställer sig att Maldiverna ska vara. Varje hotell har sin egen ö och här bor ingen lokalbefolkning mer än eventuellt personalen. Här får de serveras alkohol och kvinnorna får bära bikini fritt på ön. Dock brukar de vilja att man tar på sig något inne på restaurangerna, typ en T-shirt.

På resorterna bor man vanligtvis på pålar ute i havet eller i en bungalow på stranden. Öarna är generellt betydligt mindre till ytan än de lokala öarna, de flesta resort öar kan ni gå runt på 20 min. Här andas paradis & lyx!

bästa ön maldiverna resort

Var ska man bo på Maldiverna?

Vi rekomenderar er att först och främst välja en resort ö, det är här ni verkligen får uppleva paradiset fullt ut. Lokala öar hade vi endast valt om vi tänker spendera största tiden ute på havet, t.e.x om ni vill åka iväg endast för att dyka.

Men reser ni iväg för att få er drömresa med sol & bad så är en resort ö det självklara valet. Men trots att vi nu sorterat bort en hel del utav öarna så har vi fortfarande ungefär 100st kvar att välja mellan.

Maldivernas bästa öar

För oss innebär den bästa ön den ö där vi får ut så mycket som möjligt för våra pengar. Men även att ön verkligen lever upp till de förväntningar vi har. Fundera igenom vad som är viktigt för just er. Är det finast hotellrum? bäst snorkling? bästa maten? mest barnvänliga ön? Vilken som anses vara Maldivernas bästa ö är såklart högst individuellt, däremot finns det ju öar som generellt har mer eller mindre nöjda besökare.

Vi har genom åren besökt ett stort antal olika öar på Maldiverna och därmed skaffat oss egna erfarenheter. Vi har även lagt ner ett gediget arbete på att jämföra öarna genom att läsa andra resenärers upplevelser och sammanställt dessa. Utifrån detta har vi tagit fram vilka vi anser vara de bästa öarna på Maldiverna.

Bästa hotellen på Maldiverna – mest för pengarna 

På Maldiverna finns det hotell i flera olika prisklasser. Få resmål i världen har hotell där priserna skiljer sig så mycket åt. Samtliga hotell vi rekomenderar är mycket populära resorter på Maldiverna.

De hotell vi har valt ut är de hotell vi anser att ni kommer få mest för era pengar. Maldiverna är ett exklusivt resmål och därför har vi försökt ta fram förslag som ska passa de flestas plånböcker.