Undervattensrestaurang Maldiverna

Har ni någon gång hört talas om restauranger som ligger under havsytan? På Maldiverna finns det faktiskt flera stycken. Dessa restauranger bjuder på en helt unik upplevelse, både vad gäller själva maten, men kanske framförallt för dess miljö. I denna artikel har vi samlat allt ni behöver veta om undervattensrestauranger på Maldiverna.

Äta på restaurang under vatten – Maldiverna

Förutom ett helt fantastiskt paradisklimat med kritvita stränder och kristallklart vatten, bjuder Maldiverna på en riktigt bra kulinarisk upplevelse. I denna artikel listar vi en av Maldivernas mest unika upplevelser, nämligen att äta en riktigt bra middag under vatten.

Vad sägs till exempel om ett glas förstklassig Champagne samtidigt som en stor havssköldpadda sakta simmar förbi bara en meter ifrån er? Eller varför inte njuta av en riktig gourmetmiddag på en restaurang där hela inredningen påminner dig om Maldivernas fantastiska korallrev?

Här finns många möjligheter för en oförglömlig upplevelse. Det som alla dessa restauranger har gemensamt är att de är byggda under vatten, med extremt stora glaspartier som tar er ut i indiska oceanen. Här nedan har vi samlat de olika undervattensrestauranger som finns på Maldiverna, samt lite om själva resorten de tillhör!

5.8 – Världens största undervattensrestaurang

Detta är världens största undervattensrestaurang till ytan sett, restaurangen har fått sitt namn efter havsdjupet den befinner sig på. Denna restaurang ligger alltså på 5,8 meters djup. Resorten som låtit bygga denna fantastiska restaurang heter Hurawahli Island Resort och ligger på Lhaviyani Atollen. Resorten i sig erbjuder det mesta, och de beskriver sig själva som ett av de bästa alternativen för smekmånad och bröllopsresa.

Restaurangen är lika extremt exklusiv i både sin arkitektur och design, samt för sin höga kulinariska kvalité. Dessa två faktorer gör denna undervattensrestaurang till ett unikt mästerverk. Byggnationen består av en bottenplatta med ett avlångt kupolformat glastak i 180 grader, så både vägg och tak består av glas som gör undervattensupplevelsen total!

På menyn finns allt ifrån à la carte rätter till fem och sjurätters luncher och middagar. Bland rätterna hittar man väldigt exklusiva matupplevelser så som Oxfilé på Wagyu, tryffelfylld kyckling, ångkokt hummer med tryffelkaviar med mera. Här finns ingen risk för missnöjdhet! Prismässigt ligger en femrätters lyxlunch på ungefär 225 USD, och en sjurätters middag på omkring 280 USD per person.

Bokningar kan göras även om man inte bor på själva resorten, så det är inte bara de boende som får möjligheten till denna unika upplevelse. Här finns möjlighet för både lunch och middag, och rätterna är väldigt bra med stor variation. Dock krävs det att man bokar bord i god tid då restaurangen är extremt populär.

Läs mer om Hurawalhi Island Resort & boka er vistelse med bästa prisgaranti!

undervattensrestaurang maldiverna - hurawahli Island resort 5 8

Minus 6 Meters (M6m) – ingår i all inclusive paketet

På södra Malé atollen ligger ön Maadhoo. Här finns lyxresorten OZEN som låtit sig bygga denna unika undervattensrestaurang. Som namnet antyder ligger restaurangen sex meter under ytan. Inredningen är relativt enkel med dock så lyxig.

Hela innertaket är i spegelglas vilket ger en fin ”infinity känsla”. De stora panoramapartierna som ytterväggar ger fri sikt ut i Maldivernas kristallklara vatten. Fiskar, sköldpaddor och rockor simmar nyfiket förbi med jämna mellanrum.

Restaurangen öppnade 2016 och var då den första undervattensrestaurangen på Maldiverna som ingick i ett all inclusive paket. Så länge man bokat boende på OZEN i minst fyra nätter så ingår middag på M6m. OZEN beskriver sin restaurang själv som att man hela tiden strävar efter att kunna erbjuda de mest moderna seafoodrätterna i en häpnadsväckande miljö. Rätterna andas ständigt en perfekt balans av gastronomi och konst.

På menyn hittar man fisk och skaldjur från hela världen. Allt paketerat i en perfekt smakupplevelse, givetvis kombineras smakupplevelserna med champagne och vin av bästa sort. Vad sägs till exempel om ugnsgratinerad hummer med ett glas perfekt tempererat vitt vin eller champagne?

Det erbjuds både lunch och middagsalternativ, samt en mycket populär champagnefrukost med väl valda tillbehör. En gedigen vinlista med flera av världens bästa viner finns också att tillgå.

Restaurangen har givetvis toppbetyg på exempelvis Tripadvisor, där man även fått utmärkelsen ”Certificate of Excellence” som delas ut till restauranger med extremt bra service och betyg. Detta gör att ett besök här verkligen måste förbokas, M6m är extremt populär. Prismässigt ligger menyn på mellan 100-300 USD per person beroende på val av mat och dryck.

Läs mer om OZEN by Atmosphere at Maadhoo & boka er vistelse med bästa prisgaranti!

undervattensrestaurang maldiverna - m6m ozen

Ithaa – världens första undervattensrestaurang

Ithaa finns på Conrad Maldives Rangali som tillhör södra Alifu Dhaalu atollen. Denna undervattensrestaurang är världens första i sitt slag. Den otroliga designen ger en känsla av att man faktiskt äter sin middag mitt ute bland korallerna.

Här finns även extremt häftigt boende, för er som vill ta steget längre och faktiskt bo under ytan. Det enda hotellet under vatten på Maldiverna.

I restaurangen möts ni av en helt fantastisk syn direkt när ni kommer in. Högblankt slipat parkettgolv i trä ger en perfekt kombination mot havets tropiska blå färg. Väggar och tak är panoramaformat helt i glas, fiskar och sköldpaddor simmar ständigt förbi och tittar nyfiket på restaurangens gäster.

Restaurangen har vunnit flera utmärkelser, bland annat ”Luxury unique experience 2017” och ”Global restaurant of the year”. Ithaa erbjuder både lunch och middagsalternativ, kökets mästerkockar jobbar efter att kunna erbjuda en så bra fusion som möjligt. Det vill säga kombinationer av olika länders matkultur och rätter på en och samma tallrik.

Det finns allt från krabba och hummer till oxfilé på kalv och wagyu detaljer. Till detta serveras världens bästa viner och champagne, personalen har dessutom otroligt bra koll på vilket som passar till vad.

En lunch på Ithaa Under Sea kostar omkring 150 USD, men med dryck hamnar notan på omkring 400 USD för två personer. Middagarna är ännu lite dyrare, men maten, drycken och upplevelsen ni får för pengarna väger upp väldigt bra till kostnaden. Det handlar oftast om fem eller sju rätter per måltid.

Att boka bord är ett måste, restaurangen är nästan alltid helt fullsatt då det inte finns mer än ungefär 14 bord i normal möblering. Denna restaurang kan även bokas för privata sällskap, både för frukost, lunch och middag. Men vid ett sånt här tillfälle krävs det verkligen att man bokar i väldigt god tid.

Läs mer om Conrad Maldives Rangali Island Resort & boka er vistelse med bästa prisgaranti!

undervattensrestaurang maldiverna - conrad maldives ithaa

Subsix at Niyama – restaurang och nattklubb under vatten

Sex meter under vattenytan hittar ni denna exklusiva lyxrestaurang. Samtidigt är det världens första undervattensnattklubb, belägen 500 meter från land. Man behöver alltså ta en ”shuttleboat” från Niyama Resort på Dhaalu atollen.

Hela restaurangen är designad efter inspiration av korallreven och undervattenslivet på Maldiverna. Stolar och bord påminner om livet i korallreven och taket är helt inklätt i ostronskal och snäckskal, som lyser och skiftar färg i olika stämningsskapande färger hela dagen.

Restaurangen erbjuder både frukost, lunch och middag. Allt av allra högsta kvalité. Lunchmenyn ligger på ungefär 200 USD per person, och gourmetmiddagarna är i princip dubbelt så dyra. Man kan även boka privata tillställningar, vad sägs om en champagnefrukost för alla dina nära och kära?

Vissa utvalda datum på året förekommer också vinprovningar. Maten på menyn består mestadels av europeisk seafood, men självklart hittar du även kötträtter av världens finaste detaljer.

Nattklubben bjuder på live dj´s och olika veckotema varje vecka. Drinkarna tillhör givetvis dem bästa i världen, och vad kan vara mer annorlunda än att stå med en riktigt god drink i handen samtidigt som en stingrocka simmar förbi precis bakom dig?

Att handla i baren börjar på omkring 14 USD, men en välblandad klassiker som till exempel en Daquiri kostar upp emot det dubbla. Men precis som vi nämnt flera gånger tidigare i denna artikel, upplevelsen väger upp det ganska höga priset.

Läs mer om Niyama Resort & boka er vistelse med bästa prisgaranti!

undervattensrestaurang maldiverna - subsix at niyama

SEA – fina viner och egen vinkällare under vatten

Resorten Anantara Kihavah har låtit sig bygga en restaurang under vatten. Resorten ligger på Baa atollen och är välkända framförallt för sina fantastiska matupplevelser och för sin enorma passion för vin. För femte året i rad har undervattensrestaurangen fått tre stjärnor (av tre möjliga) i ”World of Fine Wines Magazine”.

Vinkällaren ligger sex meter under ytan och bjuder på omkring 450 olika sorters viner, från 24 olika länder. Man har en utsedd ”vin guru” som står för den yttersta expertisen när det gäller dryck på restaurangen.

Man kan låta sig uppleva en meny av olika sorters viner eller få varför inte njuta av den perfekta kombinationen av mat och vin där husets kock och vingurun tillsammans tar fram det absolut bästa i smakväg.

Viner varierar väldigt i pris men snittpriset för ett glas är omkring 20 USD, en liten flaska ligger på ungefär 50-90 USD. Ska det firas ordentligt kan vi rekommendera restaurangens dyraste champagne, en flaska Krug Clos d`Ambonnay kostar cirka 7900 USD.

Maten är klassisk ”fine dining” med alltifrån hummer och oxfilé till Wagyu kött och skaldjurstallrikar. En lunch kostar ungefär 295 USD plus dryck, det ska dock sägas att det är en fyra rätters lunch. En gourmetmiddag på kvällen ligger på ungefär samma pris, men kan även fås som sjurätters och då något dyrare. Även här tillkommer dryck.

SEA levererar verkligen en bra upplevelse, designen är kanonfin med fri vy över havets koraller och moderns inredning. Maträtterna tillsammans med riktigt bra vin talar sitt eget tydliga språk.

Läs mer om Anantara Kihavah & boka er vistelse med bästa prisgaranti!

undervattensrestaurang maldiverna - anantara kihavah sea

Sammanfattning

Oavsett vilken av dessa restauranger ni väljer att besöka så kommer ni att få uppleva ett restaurangbesök ni sent kommer glömma! Dessa fem undervattensrestauranger bjuder alla på unika möjligheter att få se vilda stingrockor, havsköldpaddor eller till och med hajar simma förbi när ni avnjuter mat och dryck av absolut högsta kvalité!

Rätterna är snarlika oberoende av vilken undervattensrestaurang ni besöker, det säger sig själv att alla har ett gediget skaldjursutbud, då Maldiverna är ett av världens främsta fiskeländer.

Priserna vi presenterar i artikeln kan skilja något beroende på årstid och så, men det man kan vara säker på är att det i alla fall inte är särskilt billigt. Dock anser vi att den gången man lägger en stor summa pengar på en resa till Maldiverna är ett besök på en undervattensrestaurang väl värda sina extra tusenlappar. Det kommer garanterat att vara ett minne för livet, både smakmässigt och för själva upplevelsen!