Undervattenshotell Maldiverna

Bo på hotell under vatten? På Maldiverna tar man övernattningsmöjligheterna ett steg längre. Vi har tittat närmre på hotellet på Maldiverna som erbjuder ett hotellrum under vattenytan!

Att åka till Maldiverna är en dröm för många, men att dessutom bo på ett undervattenshotell är nästan ofattbart. Vi har samlat all information om Maldivernas undervattenshotell!

The Muraka – Världens första undervattenshotells villa

Tack vare dagens utvecklade byggteknik finns nu möjligheten att bo i ett hotellrum under vatten. På Maldiverna finns ett av världens få undervattenshotell. Det låter som att man byggt hela hotellbyggnaden under vatten, men det är egentligen ett hotellrum eller en ”villa” det rör sig om.

Föga förvånande så byggdes världens första hotellboende under vatten på Maldiverna, som ju är utsett till ett av världens lyxigaste resmål. Att bygga detta hus på två våningar var en konst i sig. Denna 600 tons skapelse är byggd i Singapore och fraktades sedan till Maldiverna med båt uppdelad i tre större sektioner.

Ingenjörer från Nya Zeeland, med specialistkunskap inom akvariumteknologi stod för tekniken i bygget. Medans en japansk arkitekt vid namn Yuji Yamazaki stod för interiördesignen. Tillsammans med hotellägarna skapade dessa tillsammans världens mest unika undervattensboende. Det tog ungefär två år att bygga huset och kostade omkring 15 miljoner USD. Huset tillhör den lyxiga resorten Conrad Maldives Rangali Island.

undervattenshotell maldiverna - the muraka

Bo under vatten – Maldiverna

The Muraka, som villan heter är känd över hela världen och består som sagt av två våningar. Varav den nedre våningen är under vatten och består av master bedroom med tillhörande badrum. Man når den unika undervattensvåningen med hiss eller trappa, fem meter under vattenytan. ”The Muraka” betyder ”korall” på Maldivernas eget språk (Dhivehi), ett mycket passande namn.

Denna undervattensvilla är byggd för att kunna ha 9 övernattande gäster, så är man ett lite större sällskap är detta inget problem. På undervattensvåningen finner man som sagt ett stort sovrum med walk-in closet samt ett badrum, givetvis med rinnande vatten som på vilket hotell som helst. Sovrummet här är verkligen en upplevelse. Hela rummet är byggt med en 180 graders kupol i glas, så både väggar och tak är i tjockt glas med direkt anslutning till indiska oceanen.

Att ens föreställa sig hur en livs levande haj eller havssköldpadda simmar precis ovanför en när man ligger i sängen och tittar upp i ”taket” är nästan omöjligt. Eller ett stim med rockor som nyfiket hälsar på tidigt en morgon då man precis vaknat, oslagbart! 

undervattenshotell maldiverna - conrad maldives rangali island

En villa av högsta klass 

På ovanvåningen, alltså våningen man kommer till först närman kommer in i huset, finns kök, vardagsrum, bar och ett sovrum med två dubbelsängar.

Utomhus har man låtit bygga trädäck på båda sidor om huset. På ena sidan finns en stor infinity-pool och flera solsängar att ligga och njuta i. På andra sidan av huset finns möjlighet att kunna sitta och avnjuta en god drink och samtidigt se solen gå ner i horisonten.

Även om en stor del av huset befinner sig under vatten finns det såklart både elektricitet, air condition och Wi-Fi.

the muraka - bo under vatten maldiverna

Säkerhet & pris för att bo under vatten 

När man ska bo i en villa under vatten kan man såklart inte låta bli att fundera lite över säkerheten. Faktum är att villan är övervakad dygnet runt. 24 timmar om dygnet övervakas villan med syrenivåmätare, och skulle något gå fel larmas personalen på resorten. Skulle något mot all förmodan gå riktigt snett, finns det en specialbyggd ”nödutgång”.

I priset ingår all mat och dryck, självklart har man en privat kock på plats i huset, tillsammans med två betjänter. Dessa två ”butlers” är specialtränade i service, men också utbildade i proffsfotografering så att ni kan få de absolut bästa bilderna med er hem från resan. Betjänterna finns tillgängliga dygnet runt. Man har också tillgång till en och en halvtimmes spa dagligen.

Detta är ett boende för den mest kräsne resenären, här har man verkligen tänkt på allt! Men smakar det så kostar det. Prislappen för The Muraka är nästan lika unik som själva boendet. En natt i denna exklusiva villa kostar nämligen nästan 50 000 USD. Men vill man verkligen prova på att bo i en av världens mest spektakulära villor får man räkna med att det kostar en rejäl slant!

undervattenshotell maldiverna - badrum under vatten

Conrad Maldives Rangali Island

Conrad Maldives Rangali ligger på södra Alifu Dhaalu atollen, och ägs av Hilton. Faktum är att Conrad är Maldivernas första internationellt ägda resort, uppbyggd 1997. Resorten ligger ungefär en halvtimme ifrån flygplatsen med sjöflyg och är flera gånger utsett till världens bästa hotell.

Man erbjuder väldigt många olika aktiviteter så som tennis, gym, yoga med mera. Resorten består av två öar med bro emellan. Totalt finns här 12 restauranger, varav den ena restaurangen, Ithaa är byggd under vatten.

Med en hel uppsjö av olika aktiviteter att göra och alla fina faciliteter, förstår man att just denna resort är en av de mer populära på Maldiverna. Förutom en fantastisk undervattensrestaurang erbjuder man också som tidigare nämnts, sina gäster den unika möjligheten att faktiskt bo under vatten. Även om det kostar en hel del att låta sig njuta av detta. I övrigt ligger resorten i ungefär samma prisklass som andra lyxhotell på Maldiverna.

Läs mer om Conrad Maldives & boka er vistelse med bästa prisgaranti!

conrad maldives rangali island

Sammanfattning

Att bo under vatten på Maldiverna är verkligen få förunnat, priset är skyhögt och det finns endast en villa att tillgå. Men skulle man göra det så är man garanterad en upplevelse som man aldrig glömmer, och att ha en butler med sig som tar proffsfoton under tiden man badar i poolen ökar ju självklart minnesbilden av denna fantastiska upplevelse.

Bokar man detta undervattensboende får man verkligen den yttersta lyxen, allt ingår ni överhuvudtaget kan tänka er. Man blir ompysslad som aldrig förr helt enkelt.

Har man inte en budget till att lösa detta boende men ändå vill uppleva själva undervattenstemat rekommenderar vi att istället boka en ”vanlig” villa på stranden eller på bryggorna ovanför vattenytan, för att sedan lägga en slant på någon av undervattensrestaurangerna istället som finns på Maldiverna.

Det finns nämligen några andra hotell på Maldiverna som erbjuder olika varianter av undervattenstema, till exempel finns det hela fem restauranger i landet som ligger under vatten.

Läs mer om Maldivernas undervattensrestauranger.