Flyg till Maldiverna

Ett flyg till Maldiverna tar inte längre tid än till t.ex. Thailand, restiden är ca 13h då inkl. en mellanlandning. Det går i dagsläget inga direktflyg från Sverige till Maldiverna. Till Maldiverna kan man flyga från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn med endast en mellanlandning. Bor ni på en mindre ort kommer ni förmodligen behöva mellanlanda två gånger.  Ni kommer sedan landa på den internationella flygplatsen i Malé för att därefter åka vidare ut till just er ö. Transporten till de öar som ligger nära Malé brukar ske med speedboat då det inte är särskilt långt.

flyg till maldiverna

Sjöflyg

För de öar som ligger lite längre bort är det sjöflyg som gäller. Flygtiden till de öar som ligger längst bort är ca 1h. Sjöflyget tar ca 12 passagerare och är verkligen en häftig upplevelse, ni kommer att känna er som James Bond. Piloterna är rutinerade och de känns nästan som att åka taxi. Men det här är en otroligt mycket häftigare upplevelse än en vanlig taxiresa vill vi lova. Sjöflyget startar och landar på vattnet och kommer förmodligen göra ett antal stopp vid olika öar. Så de andra resenärerna som är ombord ska nödvändigtvis inte bo på samma ö som er.
Här kommer ni få nypa er själva i armen flera gånger. Den utsikten ni kommer få uppleva i sjöflyget kommer ni sent att glömma.
Tänk på att sjöflyget bokas tillsammans med hotellet och inte med reguljärflyget.

flyg till maldiverna sjöflyg