Maldiverna Fakta

Här presenterar vi relevant Maldiverna Fakta

Atoller maldiverna fakta

Atoller

Maldiverna är en stor Ö-grupp som ligger i norra Indiska Oceanen, lite sydväst om Sri Lanka. Landet består av 26 atoller (ö-grupper) och 1192 öar, varav ca 200 utav öarna är bebodda av lokalbefolkningen och ca 100 är resortöar avsedda för turism. Storleken på öarna varierar, men de flesta öarna går du runt på mellan 10-30min. Generellt är de lokala öarna större än resort öarna.

maldiverna fakta flygplats

Malé

Huvudstaden heter Malé och här bor de drygt 100 000 invånare, dvs ungefär en tredjedel av landets totala befolkning. Malé är ju som ni säkert förstått en egen ö, med en yta på knappt två kvadratkilometer, vilket gör Malé till en av världens mest tätbefolkade städer. Den internationella flygplatsen har även den en egen ö som ligger i anslutning till Malé.
maldiverna fakta klimat

Klimat

Maldiverna har ett klimat som vi lätt kan avundas. Ett monsunklimat med två årstider. Från december-mars är det som mest soligt & torrt och detta är högsäsongen för turisterna. April-maj är övergångsmånader mot regnperioden. Juni-sep är det som mest regn & moln. Oktober-November är övergångsmånader till de bättre vädret igen. Det är ca 29*c varmt året runt både i luften och i havet. Se vädret idag här.
maldiverna fakta ekonomi swimmingpool

Ekonomi

Tack vare klimatet och den ofattbart vackra naturen har Maldiverna blivit ett mycket attraktivt turistmål. Ca 90% av landets skatteintäkter kommer från turismen. Andra största inkomstkällan är fiske. Landets valuta heter Rufiyah, men på turistorterna är det USD$ & kortbetalningar som används. Så det finns ingen anledning att växla till Rufiyah om ni ska till en resort ö.