All Inclusive Maldiverna

När det kommer till mat & dryck så finns här verkligen något för alla. Oftast är det stora fina bufféer både till frukost, lunch & middag. Vi pratar alltså här om riktigt bra bufféer, till exempel hela serveringsbord med färsk frukt, generösa dessertbord med fantastiska bakelser, ett flertal olika huvudrätter, förrätter och så vidare! Generellt håller maten väldigt hög kvalité.

I den här artikeln kommer vi guida er igenom de olika måltidspaket som hotellen på Maldiverna vanligtvis erbjuder. Som t.ex. halvpension, helpension och All Inclusive. Det skiljer en del i pris mellan de olika paketen, och vad ska man egentligen välja? 

Olika måltidspaket på Maldiverna 

En stor majoritet av alla som som reser till Maldiverna väljer att boka någon form av måltidspaket. Vissa av öarna erbjuder även ála carte meny, man ska dock vara medveten om att det brukar vara extremt dyrt. Att beställa ála carte innebär att man inte äter ifrån buffén, utan man väljer en rätt ifrån den ordinarie menyn som kocken tillagar därefter.

Vill man ha det ännu lyxigare så finns det till och med ett par olika undervattensrestauranger på Maldiverna.

Hotellen brukar erbjuda några olika paket, dessa tar ni ställning till i samband med att ni bokar ert boende. Vi tänkte nu gå igenom de vanligast förekommande alternativen, för att försöka hjälpa er på traven.

Halvpension 

Att boka halvpension innebär att ni får två måltider per dag, frukost samt en måltid till. Oftast är det sedan middagen som brukar ingå, men det kan i enstaka fall vara lunchen.

Halvpension kan verka lockande när man tittar på priserna och jämför. Men låt er inte luras, det blir ofta de dyraste alternativet i slutändan. Om det inte är så att ni helt enkelt klarar er utan lunch och har tänkt dricka vatten hela resan. I sådana fall är halvpension det självklara valet.

Men vill ni äta ordentligt till både frukost, lunch och middag, så är halvpension ingenting för er. Så snåla inte in på prisskillnaden mellan halvpension och helpension, i tron om att spara pengar.

halvpension maldiverna

Helpension 

Helpension på resan innebär att ni får tre måltider per dag, frukost, lunch och middag. Dryck får man själv stå för och likaså om man vill ha något mellan måltiderna. Som till exempel någon fika, en glass eller kanske en god drink.

Tänk på att hotellet driver ju hela ön, så ni kan inte springa till en billig supermarket och handla direkt. Utan hotellet tar ut vilka priser de vill, och det finns inga alternativ. En halv liter vatten kan lätt kosta 60kr, då kan ni ju tänka er vad andra saker kostar.

Helpension passar dem som inte vill dricka någon alkohol och endast vill ha några enstaka mellanmål under hela er vistelse. Då kan det förmodligen bli något billigare än All Inclusive.

All Inclusive

Med All Inclusive på Maldiverna ingår samtliga måltider inklusive dryck. Detta innefattar även i de flesta fall alkoholhaltiga drycker. Att fritt kunna gå till baren och beställa vad man vill är både fantastiskt och livsfarligt. Här gäller det att ha självdisciplin, de höga temperaturerna i kombination med fria drinkar kan ibland ställa till det för en del resenärer. Som tur är ingår ju även iskallt vatten.

När man gör sin drömresa vill man ej behöva tänka på priserna, man vill bara kunna njuta till 100%. All Inclusive på Maldiverna går inte att jämföra med hur det generellt brukar se ut när man åker på någon charterresa i Europa och beställer All Inclusive. På Maldiverna är det på en helt annan nivå!

Det är på de flesta öar som att äta på en fin ála carte restaurang, men med buffé istället. Det är mycket vanligt förekommande att kockarna står ute vid bufféborden och tillagar exempelvis köttet direkt till var och en. All Inclusive är för oss det självklara valet på Maldiverna.

När ni ändå tänkt lägga en hel del pengar på en sådan här resa, så tycker vi absolut att ni bör göra det ordentligt. Det finns en risk att man inte låter semestern ta ut sin rätt, om man hela tiden ska tänka efter ifall man verkligen ska köpa den där fantastiska drinken som serveras i en urgröpt kokosnöt, bara för att den är dyr. I All Inclusive ingår den.

all inclusive restaurang maldiverna

All Inclusive Plus

En del hotell på Maldiverna erbjuder en extra lyxig variant av All Inclusive. Detta paket kallas All Inclusive Plus och innebär samma sak som vanliga All Inclusive men med viss extra lyx. Det kan t.ex. handla om att ni får en ännu större cocktail-lista. Eller fri tillgång till mini-baren på rummet, det kan vara att det inkluderar vissa aktiviteter på ön etc.

Om hotellet erbjuder detta alternativ så får ni helt enkelt kontrollera vilken extra lyx som ingår och väga det mot vad det kostar extra. Ingår det aktiviteter eller utflykter som ni ändå tänkt genomföra, kan detta alternativ vara värt de extra pengarna. Då en del aktiviteter kan vara relativt kostsamma. Och på köpet får man ju dessutom känslan av extra service och lyx.

All Inclusive Gold 

Detta alternativ är allt som oftast ett annat namn för All Inclusive Plus, men i vissa fall kan Gold var ytterligare en servicegrad högre beroende på hotellets utbud. När det erbjuds både Plus och Gold som All Inclusive paket brukar aktiviteterna på ön som ingår vara den största skillnaden.

Till exempel kan det ingå en solnedsgångskryssning eller snorkellektioner, en del hotell erbjuder även dyklektioner som ingår i dessa paket.

Många hotell erbjuder även spa, och då brukar behandlingar av olika slag, till exempel massage ingå i Gold paketet. Vissa hotell erbjuder ett mindre utvalt sortiment på sina alkoholhaltiga drycker i All Inclusive och Plus, men i Gold brukar det vara ”all you can drink”, det vill säga helt fritt.

all inclusive maldiverna drinkar

All Inclusive hotell på Maldiverna

Väldigt många hotell på Maldiverna erbjuder All Inclusive, men dock inte alla. Men ungefär 80% av alla resort öar erbjuder All Inclusive. Oftast väljer man helt fritt huruvida man vill ha halvpension, helpension eller All Inclusive. Det är bara plånboken som styr i dessa fall. På några enstaka öar är dock All Inclusive det enda som finns att tillgå. Priserna varierar kraftigt mellan olika hotell och resorts med All Inclusive paket.

Och tillsammans med priserna varierar också vad som ingår i hotellets All Inclusive. Därför är det viktigt att ni noga läser igenom och jämför, för att verkligen få det som ni är ute efter. Olika hotell har olika syn på All Inclusive, en del hotell är mer generösa än andra.

Varför ska man välja All Inclusive?

Som vi tidigare varit inne på i denna artikel så får ni förutom ett bra paketerbjudande, ett väldigt mervärde i er resa. Ni slipper tänka på massa extra kostnader. Ni behöver inte tveka på att unna er själva en extra drink i solnedgången, allt är förbetalt, och förhoppningsvis redan budgeterat för resan.

Väljer man sedan också ett hotell med All Inclusive Plus så har man dessutom ännu större utbud och eventuellt några olika aktiviteter på ön att underhålla sig med, som då redan är betalda. Många avstår från det lilla extra, om man väl på plats ska behöva ”betala ännu mer” än vad man redan gjort. Maldiverna är för de flesta inget resmål man besöker årligen, så se till att unna er när ni väl ska hit.

all inclusive maldiverna solnedgång

Vad kostar All Inclusive på Maldiverna?

Att sätta pris på All Inclusive är inte helt enkelt, det skiljer som sagt en hel del från hotell till hotell. Det är flera faktorer som spelar in, till exempel:

  • Vilken ö ni väljer (mest avgörande).
  • När på året ni vill resa (näst mest avgörande).
  • Om hotellet är femstjärnigt eller ej.
  • Vad som ingår i All inclusive paketet.
  • Kvalitén och utbudet på mat och dryck.

Vilken ö och när ni hade tänkt åka är de två faktorer som styr all inclusive priserna klart mest. Vi har sammanställt ett antal populära öar på Maldiverna i olika prisklasser. Där kan ni själva se vilka olika måltidspaket som erbjuds och vad det kostar.

Den andra stora faktorn är när ni ska åka. Den bästa tiden att resa till Maldiverna rent vädermässigt är under vintern, dock är det också som dyrast då. Det är till exempelvis halva priset på många hotell om ni åker i augusti istället för februari.

Prisskillnaderna mellan de olika paketen med halvpension, helpension och All Inclusive är oftast inte avgörande, sett till hela resekostnaden. Utan välj er ö och period på året utifrån era förutsättningar.

Sammanfattning

Det vanligaste alternativet som resenärer väljer är All Inclusive. Det är också det vi primärt rekommenderar. En del tänker att de kan spara in lite pengar på en sådan här resa då den redan kostar väldigt mycket, och bokar endast frukost eller halvpension. Detta är i de flesta fall ett misstag. En resa till Maldiverna får man sällan billigt. Vill man åka på en billig All Inclusive semester, rekommenderar vi i så fall något europeiskt alternativ.

Alla resort öar på Maldiverna består endast av ett hotell per ö. Så ni kommer ändå bli ”tvungna” att köpa er mat på hotellet där ni bor. Därav brukar det i slutändan bli mest fördelaktigt att köpa ett All Inclusive paket. Helpension kan vara en idé om ni ändå inte dricker någon alkohol. Halvpension brukar endast vara lönsamt om ni inte dricker alkohol, kombinerat med att ni inte brukar äta någon lunch, utan kanske står er på bara en frukt eller liknande.

Om man bokar en resa till Maldiverna tycker vi att ska man unna sig lite extra, och det gör man om man låter allt på hotellet ingå i priset från början. Vi upplever i alla fall själva att man blir mer avslappnad på sin semester! En billig All Inclusive resa till Maldiverna är verkligen sällsynt, så räkna redan från början med att det kommer kosta en del, men vi kan lova er att det är värt det!