Maldiverna med barn

Funderar ni på att åka till Maldiverna med barn? I denna artikel listar vi de sju bästa familjehotellen på Maldiverna, vi ger goda exempel på barnvänliga aktiviteter och mycket mer! Dessutom kan ni boka ert boende direkt via vår partner med bästa prisgaranti!

Vi reder ut allt vad det innebär att åka med hela familjen till Maldiverna, oavsett om ni har små eller stora barn. Förr i tiden var Maldiverna ett resmål mest inriktat mot kärlekspar, men så är det inte riktigt idag. Maldiverna har mycket att erbjuda även för barn och familjer!

Att resa till Maldiverna med barn 

För 20-30 år sedan var den typiska turisten som besökte Maldiverna nykär, nygift och utan barn (i alla fall utan barn på själva resan). Folk har rest till Maldiverna på bröllopsresa, kärleksresa eller rent av åkt dit för att gifta sig. Att ta med sig barnen till detta paradis var lite ”no – go”.

Men tiderna förändras, speciellt med tanke på hur enkelt och prisvärt man kan ta sig över hela världen idag. Samtidigt som de många hotellkedjorna ser stora ekonomiska fördelar i att kunna erbjuda alla sorters gäster en fantastisk semester, och då även barn.

Det finns många hotell på Maldiverna som valt att anpassa sin standard och sitt utbud till barn, vissa mer och andra lite mindre. Några hotell slår på stora trumman och har valt att bygga lekland eller hela barnområden, så kallade ”kids clubs”.

Barnpassning erbjuds på de flesta hotell på Maldiverna, men i vilken ålder man får lov att lämna iväg dem skiljer sig något från resort till resort. Många hotell har också lagt extra tid på sina restaurangers meny, så att den ska passa även de små. Likaså har hotellen ofta anpassade aktiviteter som ska passa hela familjen.

Maldiverna med familj – olika aktiviteter 

Som resmål är Maldiverna fullt av fantastiska aktivitetsmöjligheter. De flesta aktiviteter har dock med vatten att göra. Men med tanke på landets placering, mitt ute i indiska oceanen, så känns detta logiskt.

På Maldiverna finns det gott om aktiviteter, för såväl stora som små. De flesta hotell erbjuder någon form av racketsport så som tennis, padel eller pingis. Sedan finns det då aktiviteterna som inkluderar havet: snorkling, dykning, surfing, jet-ski, vattenskidor med mera.

Inte att förglömma är de olika hotellens utflykter. Man kan exempelvis åka med båt ut till en sandbank och bada, eller ha picknick. Eller varför inte åka ut på en fisketur och pröva lyckan? Vill man inte fiska kan man ta en ”delfin kryssning” och spana in vilda delfiner som i stim simmar omkring mellan landets alla atoller. Möjligheterna är många till olika aktiviteter på Maldiverna.

Reser ni med små barn finns det flera andra mer anpassade aktiviteter, allt från lekplatser till barnrum med en massa leksaker. Skulle ni föräldrar vilja ha en stund för er själva finns det ofta god hjälp att få.

maldiverna med små barn

Barnpassning – Njut av Maldiverna medan barnen har egen barnvakt

De flesta hotell som tillåter barn och barnfamiljer erbjuder bortsett från en barnklubb även barnpassning. Barnen ska normaltsett vara minst ett år gamla och självklart inte behöva ammas. Barnpassning ingår sällan i priset, och kostar ungefär 15-25 USD per timme.

De flesta hotellen har en maxavgift på runt 100 USD per dag. Barnpassning brukar gå att få under hela dagen, eller så många timmar som önskas. Man kan också själv välja om barnpassningen ska ske inne på hotellets barnklubb eller om man känner att det är okej med ett besök på stranden eller vid poolen.

familjehotell maldiverna barn

7 bästa familjehotellen på Maldiverna

Här nedan presenterar vi sju riktigt bra familjehotell på Maldiverna. Som i vårt tycke lyckats mycket väl vad det gäller anpassningen för barn och barnfamiljer. Vi har i huvudsak tagit hänsyn till hur väl anpassat hotellet är för barn och barnfamilj vad gäller olika aktiviteter som erbjuds och vad de har för barnanpassade faciliteter.

Priserna varierar en hel del mellan de olika resorterna, men alla dessa hotell är välbesökta och populära öar, som vi verkligen kan rekommendera.

Tryck på länkarna för att läsa mer om hotellet och kontrollera tillgänglighet och priser. Jämför dessa familjehotell med varandra och se vilket som passar dig och din familj bäst.

Bokar ni ert boende via våra länkar omfattas ni av bästa prisgaranti!

Familjehotellen presenteras utan inbördes ordning!

1. Centara Grand Island Resort & Spa – Maldivernas mest barnvänliga resort?

Denna populära ö ligger tillhör South Ari atollen, 30 minuter med sjöflyg från huvudstaden Malé, där den internationella flygplatsen ligger. Två år i rad har denna resort blivit utnämnd till Maldivernas mest barnvänliga resort! Lite unikt för detta barnvänliga hotell är att många av aktiviteterna ingår i priset, så som kajak, snorkling, bananbåt och vindsurfing. I priset ingår också Centaras barnklubb!

Barnklubben heter Camp Safari och erbjuder mängder med aktiviteter för barnen, vad sägs om pingis, airhockey, biljard eller några av hotellets vattensporter? Klubben anordnar massor med olika aktiviteter under veckan för barn i olika åldrar. Det kan exempelvis vara ansiktsmålningar, sandslottstävling eller skattjakt. Barnen har en egen pool där lek och skoj går före ”lugnt och skönt”.

Det finns även ett tillhåll för de äldre barnen som kallas E-Zone, med bio, tv-spel och andra aktiviteter väl anpassade för stora barn och ungdomar. Något som passar samtliga barn som bor på Centara Grand är glass & pizza aktiviteten. Här får barnen hänga med lekledarna till restaurangerna och käka glass tills man inte orkar mer, eller varför inte slänga på sig kockmössan och göra sin egen pizza?

På resorten finns flera pooler, volleybollbana och pingisbord. Saker att göra för hela familjen kan vara till exempel en fisketur i solnedgången eller en dagsutflykt till en lokal ö där man får se hur folket på Maldiverna har det utanför turismen. De flesta av resortens aktiviteter är formade så att hela familjen kan delta. Grand Centara gör själ för nomineringarna till bästa hotellet anpassat för barn på Maldiverna!

Läs mer om Centara Grand Island Resort & Spa och boka er vistelse med bästa prisgaranti!

centara grand island resort maldiverna - med barn

2. Kuredu Island Resort & Spa – massor att göra för hela familjen

Kuredu är ett av de mest prisvärda hotellen på Maldiverna och är i allra högsta grad barnvänligt. Resorten ligger 35 minuter ifrån Malé med sjöflyg, på atollen Lhaviyani.

Denna resort är väldigt populär när man reser till Maldiverna med familjen, det finns massor med aktiviteter och självklart en riktigt bra ”kids club”. Till barnklubben är alla barn mellan 3 och 12 år välkomna utan extra kostnad. Barn som är yngre måste ha förälder eller annan barnvakt med sig.

Själva barnklubben inklusive personal är öppen mellan 9-15, och mellan 19-22. Dock är den stora lekplatsen som ligger på området öppen för allmän lek 09-22. Vill ni få ytterligare lite tid för er själva erbjuds även privat barnpassning. En barnvakt kostar 15 USD per timme, något dyrare kvällstid. Barnpassning erbjuds dock endast för barn mellan 3-12 år.

På Kuredu finns ett fullspäckat schema för de små. Sju dagar i veckan, tre gånger per dag genomförs olika aktiviteter med personalen. Det är stor variation på aktiviteterna, några exempel är karaoke, pappersflygplans tävling, sandslottsbygge, bio, smyckestillverkning med mera. Barnen på Kuredu riskerar absolut inte att bli uttråkade.

Förutom barnklubben finns det aktiviteter som passar hela familjen. Varför inte åka iväg på en delfinsafari över dagen, eller snorkla kring reven på jakt efter ”hitta Nemo”. Kuredu är även kända för sin ”fotbollsakademi” där man bjuder in kända fotbollsspelare lite då och då som ger tips till framtidens fotbollsproffs. Eller varför inte bara helt enkelt njuta av dagen i någon av resortens pooler.

Läs mer om Kuredu Island Resort & Spa och boka er vistelse med bästa prisgaranti!

kuredu island resort maldiverna - med barn

3. Niyama Private Islands Maldives – popcornmaskin och glass på rummet

Cirka 45 minuter från Malé ligger Niyama, en mycket vacker ö som genom åren haft många tusentals nöjda besökare. Ön tillhör atollen Dhaalu. Ett populärt inslag som visar fokus för familjer är hotellets idé om att varje rum har glass och en popcornmaskin på rummet, väldigt populärt hos de små!

Till detta har de investerat i en gedigen barnklubb som heter Explorers Kids Club, mitt på ön omringad bland svajande palmer ligger detta barnparadis. Studsmattor, plaskområde med vattenstrålar som flyger kors och tvärs och klättervägg är några av klubbens faciliteter. Absolut väldigt barnvänligt!

Givetvis erbjuds många andra olika aktiviteter, för barn i alla åldrar. Niyama erbjuder aktiviteter även för barn från 4 månader! För de allra minsta kan det handla om en utflykt till stranden eller kokosnöt pyssel. För lite äldre barn gör man milkshake, lär sig ta hand om växter och naturen, eller varför inte lära sig baka samtidigt som man är ansiktsmålad som batman?

Äldre barn (från fem år och uppåt) kan få följa med på delfinsafari eller lära sig klättra i palmerna. Under de varmaste timmarna kan man sitta i skuggan och lära sig bli proffsfotograf eller gå på ”barn spa”. Många föräldrar passar även på att anmäla de äldre barnen till surfskolan, anpassad för ungdomar!

På Explorers Kids Club har man också ett eget gourmetkök, där all mat anpassas för de mindre. Notera att barn under 2 år kostar cirka 20 USD per timme (max 100 USD per dag), då dessa barn kräver mer uppassning. Vilket ändå känns rimligt med tanke på att de minsta får en ”barnvakt” med sig under dagen. Övriga barn leker och deltar gratis i alla aktiviteter.

Läs mer om Niyama Private Islands och boka er vistelse med bästa prisgaranti!

niyama private islands maldives - med barn

4. Kanuhura Maldives – matlagningskurs, bio och fisketur, allt anpassat för barn

Denna exceptionella barnklubb heter ”K club” och tillhör lyxresorten Kanuhura. Detta hotell ligger på Lhaviyani atollen och erbjuder det mesta för barn och familjer! Här finns bland annat tennisbanor, cykelutlåning, spelrum med pingis, biljard och dart med mera. Barnklubben ligger intill receptionen, bara några meter från stranden. Här är barn mellan 4 och 11 år hjärtligt välkomna.

Varje vecka anordnas massvis med olika barnaktiviteter, det kan vara allt ifrån en fisketur till biokväll med hela gänget. En av K clubs mest populära aktiviteter är pizzaskolan, här får barnen inledningsvis göra sin egen kockmössa för att sen gå över till en av hotellets fina restauranger. Väl här börjar kreativiteten, barnen får knåda sin egen pizzadeg och sedan dekorera sin pizza med favoritingredienser.

Kanuhura lägger även stor vikt vid att inkludera naturen i leken. Många aktiviteter består av utflykter eller saker som har med naturen att göra. Är tiden rätt på året kan barnen få vara med och släppa ut små havssköldpaddor i havet, eller varför inte hänga med ut i solnedgången och äta picknick på båten samtidigt som delfinerna simmar en bit ifrån båten? Magiskt!

Läs mer om Kanuhura Maldives och boka er vistelse med bästa prisgaranti!

kanuhura maldives - med barn

5. Soneva Fushi – med populära barnklubben ”The Den”

På Baa atollen ligger denna makalösa lyxresort. Detta hotell är för er som inte behöver tänka på prislappen. Soneva Fushi omnämns ständigt i sammanhang som rör barnvänliga hotell på Maldiverna. Den framförallt största anledningen till detta är resortens goda omdöme på dess barnklubb. The Den är namnet på barnens tillhåll på detta hotell. Här finns två pooler, piratskepp, bio, bibliotek, musikrum med olika instrument med mera!

Här finns även en avdelning som är speciellt anpassad för barnen som är lite äldre. The Den är öppet dagligen mellan 10-17. Från 4 år kan barnen lämnas själva, är de yngre krävs förälder eller barnpassning (kan ordnas för 25 USD per timme). Barnklubben ingår i priset när man bor på detta hotell. För barnen som är minst 8 år gamla kan man anmäla sig till dykkurser.

Utöver The Den finns här ett chokladrum med fler olika smaker än man någonsin kan föreställa sig. Detsamma gäller för glassrummet, över 30 olika sorters glass att provsmaka för såväl stora som små! De anordnar även picknick och snorklingsutflykter för hela familjen, vilket är ett populärt inslag där hela familjen kan ha roligt tillsammans.

Resorten har även flera familjevänliga aktiviteter utan direkt inriktning mot barn, det finns exempelvis ett observatorium som låter hela familjen titta upp mot stjärnorna på himmeln. Eller varför inte åka ut allihop till en öde ö med privat kock, bada och snorkla medans maten tillagas av allra högsta kvalité.

Läs mer om Soneva Fushi och boka er vistelse med bästa prisgaranti!

soneva fushi maldiverna - med barn

6. Constance Halaveli – dykkurser, bio och disco för barnen

Magisk ö med hög standard. Här är alla barn mellan 4-11 år välkomna till barnklubben. De arrangerar flera olika aktiviteter för barn och ungdomar. Öppettiderna är generösa, mellan 9 på morgonen och 9 på kvällen.

Visionen för detta hotell är att varje dag ska vara ett nytt äventyr, speciellt för de små gästerna. De har ett nya teman för varje dag, en dag kan man få lära sig göra nyttiga och goda smoothies medan nästa dag bjuder på pizzatillverkning.

Här finns utöver tema aktiviteterna självklart en hel del stående alternativ, så som tv-spel, datorer med internet, lekplats, filmvisning på storbild med mera. De mindre barnen kan underhålla sig med ”barnkök”, lekstugor både ute och inne, givetvis bemannat med utbildad personal. Barnklubben har även en à la carte meny anpassad för barn.

För äldre barn finns det möjlighet att delta i dykkurser eller ha roligt på vattnet med olika vattensporter så som wakeboard, vattenskidor och andra ”vattenlekar”. Ett roligt inslag är att man kan få alltihop filmat av personalen och sen köpa med sig sina personliga bilder och filmer hem!

Det finns en del utflykter som passar hela familjen, till exempel fiskeutflykter, snorkelutflykt eller delfinsafari.

Läs mer om Constance Halaveli och boka er vistelse med bästa prisgaranti!

constance halaveli maldiverna - med barn

7. Soneva Jani – lyx för hela familjen

Soneva Jani passar perfekt för familjen och är ett av de häftigaste och mest exklusiva hotellen på hela Maldiverna. Här är t.ex. vissa av vattenvillorna försedda med egen rutschkana ut i havet!

Utflykterna är anpassade för samtliga familjemedlemmar, till exempel så bjuds det på ”barndrinkar” och snacks till de små medans mamma och pappa kan avnjuta ett glas champagne under delfinsafarin i solnedgången.

En annan mycket populär aktivitet är ”Sonu´s Picnic”, hela familjen får åka ut till en sandbank mitt ute i indiska oceanen och avnjuta en lunch/picknick gjord av en privat kock som följer med på turen!

Barnen har självklart en egen klubb, här kan man få prova på att tillverka sin egen glass och sin egen choklad. Man anordnar strandaktiviteter ihop med personalen som tillhör barnklubben, lär ut grunderna i tennis, eller varför inte hänga med på upptäcktsfärd runt ön på cykel?

Resorten har en egen ”bio” där man visar barnvänliga filmer på utvalda tider. Det är dock ingen vanlig biosalong, duken är uppsatt ute i havet och gästerna ligger på stora kuddar längs strandkanten och tittar på filmen, mysfaktorn är total!

Bortsett från bion har Soneva Jani valt att hålla barnklubben för de yngre gästerna ”teknikfri”. Man vill hellre att barnen ska underhållas med vanliga lekar, med inspel från naturen. Till exempel kan barnen delta i trädgårdsmästarkurser.

Alla föräldrar ombeds att lämna barnens telefoner och surfplattor hemma. Detta med surfplattor och telefoner blir en allt större debatt, så vill man leva teknikfritt ett tag är detta ett väldigt bra alternativ.

Läs mer om Soneva Jani och boka er vistelse med bästa prisgaranti!

soneva jani maldiverna - med barn

Åka till Maldiverna med spädbarn

Att åka till Maldiverna med en bebis eller ett spädbarn är inte konstigare än att resa någon annanstans. Det är väl egentligen resan dit som i så fall skulle vara det mest ”jobbiga”. Fördelen med Maldiverna för familjer med små barn är att man i regel har All Inclusive, alltså behöver man inte tänka på mat och dryck om dagarna, för det finns serverat. För de allra yngsta barnen kan det dock vara klokt att ta med egen anpassad mat.

Miljöerna på Maldiverna är avslappnande och romantiska, vilket passar perfekt för två föräldrar som nyss fått barn. Man behöver heller inte bry sig om att boka massa sightseeingutflykter eftersom man redan är i världens paradis.

Sen finns det såklart saker att tänka på som begränsar en på Maldiverna med spädbarn, som att göra olika utflykter exempelvis blir ju något svårare. Det är inte särskilt enkelt att delta i en dykutflykt eller bege sig ut och snorkla, och många aktiviteter tillåter heller inte barn att följa med, speciellt inte om de är för små.

En annan sak att ta i beaktning är att 35 grader och solsken kanske inte är optimalt för en nyfödd. Så mitt på dagarna kanske man tar det lite lugnt i skuggan eller till och med får stanna på rummet eller i huset, och istället njuta av sin luftkonditionering.

En vanlig fråga som dyker upp i dessa sammanhang är om man ska ta med sig barnvagn till Maldiverna. De flesta som inte tar med en barnvagn ångrar sig, medans de som tar med en säger att det är det bästa de gjort.

Man tror kanske att vagnen ska vara otymplig och oanvändbar eftersom större delen av öarna består av sand. Men faktum är att nästan alla öar är mer eller mindre lämpliga för att köra barnvagn på. Dessutom är vagnen bra att ha när den lille helt plötsligt måste sova under restaurangbesöket på kvällen.

maldiverna med spädbarn

Att tänka på när man åker till Maldiverna med små barn

Läs på vårdguidens hemsida om vilka vaccin som bör tas när man åker till Maldiverna med små barn. Är barnet för litet kanske man inte får ta alla vaccin som rekommenderas.

Kolla också med flygbolaget om man kan boka babysäte eller babysäng på flyget, detta underlättar och avlastar dig som förälder en del. Försök boka ett flyg med bara en mellanlandning, om priset avgör och ni reser med flera stopp försök då i alla fall att välja en resa med korta mellanlandningar.

Ta med hörselskydd till barnet, det kan vara bra att ha på flyget, speciellt om man ska flyga med sjöflyg sista biten.

Glöm inte vätskeersättning och tillräckligt med barnmat för att klara hela resan, gärna några extra portioner om hemresan blir försenad av någon anledning.

Det kan vara bra att se över sjukförsäkring och barnförsäkring, så dubbelkolla med ert försäkringsbolag vad som gäller om någon i familjen behöver sjukhusvård. I de flesta fall ingår en reseförsäkring i er hemförsäkring, men det är alltid bäst att på förhand veta vad som gäller ifall någon blir sjuk.

I övrigt gäller det som alltid annars att ladda upp med solfaktor och solhatt, uv kläder samt neoprenskor eller andra badskor till barnen. Man vet aldrig vad dem lyckas trampa på när man busar på stranden.

Här har vi samlat fler saker att tänka på när man reser till Maldiverna, som kan vara värda att ta en titt på!

Sammanfattning

Att åka på semester till Maldiverna med barn är absolut en god idé! Många hotell är verkligen familjehotell, och det fina är att i princip allihopa lyckas erbjuda både ”vuxenhotell” och barnvänligt familjehotell på en och samma gång.

Man separerar ofta barnens poolområde med de vuxnas, så att de som vill kan få lugn och ro, ifrån de ofta väldigt aktiva barnen. För en barnfamilj finns det massor med aktiviteter att hitta på, alla kommer garanterat att åka hem med minnen för livet.

För de minsta barnen som kanske inte uppskattar en utflykt finns hotellens barnklubb och barnpassning nära tillhands, vilket gör att barn i alla åldrar kan resa med sina föräldrar till Maldiverna.

Att varje hotell även erbjuder flera olika måltidslösningar gör livet till en fest för en barnfamilj. Tveka inte, finns det planer på att åka till Maldiverna med barn så ta chansen och upplev ett av världens mest fantastiska resmål, även för en barnfamilj!